.
.

Herontwikkeling voor Creatives

De jaarlijkse conferentie van ERES (European Real Estate Society) is een van de grootste vastgoed conferenties ter wereld. Onze collega Anniek van der Hoek, is gevraagd om haar afstudeeronderzoek tijdens dit evenement te publiceren en presenteren. Hiervoor heeft zij samen met haar afstudeermentoren een paper geschreven, getiteld ‘Refitting Vacancy for the Creative Industry.

Het onderzoek focust zich op de mismatch tussen het aanbod van leegstaande kantoren en de vraag van de progressieve creatieve industrie als gebruiker. Om succesvol te zijn in het transformeren van een leegstaand kantoorgebouw tot werkplekken voor deze industrie, is voor dit onderzoek een strategie ontwikkeld welke uiteenzet aan welke eigenschappen een leeg kantoorgebouw moet voldoen, welke faciliteiten het moet aanbieden, en hoe huurders geselecteerd en beheerd dienen te worden.

Door het toepassen van deze strategie is een gebouweigenaar in staat zijn pand geschikt te maken voor verhuur aan de creatieve industrie en wordt hiermee de mismatch tussen vraag en aanbod verholpen.

Klik hier om het artikel te lezen.

Foto Volkshotel: bron ginger-blue.nl