.
.

Attack the problem, not the person.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: we willen u graag laten weten dat Dev_ real estate, naast projectmanagement, ontwikkeling, vastgoed- en huisvestingsadvies sinds een tijdje actief is op een vijfde kerngebied: mediation.

Wat kan de aanleiding zijn voor mediation?

We leven in een snelle tijd. Vol targets en tijdsdruk. Vaak met succes. Maar soms verliezen we gezamenlijke doelen uit het oog. En komen we tegenover elkaar te staan. Als bedrijven, organisaties, afdelingen of individuen. Dan verharden de standpunten en voeren deelbelangen de boventoon. Voor we het weten komt een gang naar de rechter in beeld. Of wordt daar op zijn minst mee gedreigd…

Wie haalt de kou uit de lucht?

Op zo’n moment heeft u behoefte aan iemand die de boel weer vlot kan trekken. Iemand met een prettige persoonlijkheid, met kennis van zaken, moreel gezag en inzicht in de keten. Een onafhankelijk iemand die vanuit een neutraal perspectief met een zakelijke oplossing komt waar iedereen zich goed bij voelt. Dát is precies wat wij voor ogen hebben met mediation.

De voordelen van mediation?

U kent mediation waarschijnlijk vooral als oplossing bij echtscheidingen. Maar ook in een zakelijke context heeft mediation tal van aansprekende voordelen:

  1. het is sneller, efficiënter en voordeliger dan een rechtsgang.
  2. het (dreigende) geschil wordt samen aan tafel opgelost, achter gesloten deuren. Dus geen vuile was naar buiten met bijbehorende imagoschade.
  3. en misschien nog wel het belangrijkste: de (werk)relatie tussen de betrokken partijen blijft behouden. Slaan op tafel wordt weer samen door één deur.

In een volgend nieuwsbericht gaan we dieper in op de voordelen en toepassingen van mediation. Behoefte aan meer informatie? Leg contact met onze MfN geregistreerde mediator en partner Jaap Wierema.

Mail jaap.wierema@dev-realestate.com of bel 030-3690539.

Attack the problem, not the person. Mediation dev_ real estate