.
.

Handen ineen voor de realisatie vluchtelingenopvang Diemen

De oorlog in Oekraïne zorgt voor een enorme hoeveelheid leed en verdriet. Tienduizenden Oekraïners komen naar Nederland om de oorlog te ontvluchten. Met gebundelde krachten komen er steeds meer initiatieven om vluchtelingenopvang te faciliteren. Zo neemt ook de gemeente Diemen haar verantwoordelijkheid en maakt zij zich hard voor de bouw van vluchtelingenopvang.

De gemeente heeft ons gevraagd om gezamenlijk deze opvang daadwerkelijk zo snel mogelijk te realiseren. Zonder enige twijfel trekken we inmiddels op in het (technisch) ontwerp- en vergunningsproces en zullen straks ook in de realisatie de directievoering verzorgen. Inmiddels ligt er een goedgekeurd Definitief Ontwerp en is de vergunningsaanvraag er deze week uitgegaan.

Het ontwerp bestaat uit 30 modulaire woningen in een mix van zowel studio’s als 2-kamerappartementen. Op het plot bevond zich ooit eerder al tijdelijke huisvesting voor studenten, waardoor deze snel beschikbaar kon worden gesteld.

Ondanks de uitdagingen in de huidige markt en de schaarste aan materialen werken we zo snel mogelijk naar de realisatie en oplevering toe. We hopen zo ons steentje bij te dragen aan deze heftige situatie en zo de Oekraïners een stabiel onderdak te kunnen bieden!

Hodes Huisvesting
gemeente Diemen

 

Gemeente Diemen Dev_ real estate