.
.

Heropening Yamazato Restaurant

Na een intensieve verbouwingsperiode heropent Hotel Okura Amsterdam haar met 1 Michelin ster bekroonde Yamazato Restaurant. In dezelfde periode is ook de Japanse keuken volledig gerenoveerd. Dev_ real estate is ongelooflijk trots op het resultaat van dit boeiende en uitdagende proces.

Het ontwerp voor het Yamazato Restaurant is gemaakt door architectenbureau KKS uit Japan in samenwerking met HOSS (Hotel Okura Space Solutions). De realisatie nam 9 weken in beslag. Na de verbouwing is een sfeer gecreëerd, die nog meer dan voorheen tot in de details is afgestemd op de Japanse gebruiken en tradities. Naast de verschillende elementen die zijn toegevoegd, zoals de Sushi-bar van origineel Hinoki hout, de traditionele Tsuboniwa (Japanse binnentuin) en de diverse Koshi screens, zijn ook het klimaat en de akoestiek verbeterd.

De verbouwing van de Japanse keuken was de derde fase in de renovatie van de back of house, waarbij een enorme slag is gemaakt in efficiëntie en de kwaliteit van de ruimtes. In samenwerking met de keukenconsultant Vendrig International en Hotel Okura Amsterdam, is vanuit een masterplan een gefaseerde aanpak uitgewerkt en gerealiseerd. Eerder werden mede door Dev_ real estate al de centrale vaatwaskeuken en nieuwe banqueting keuken opgeleverd. De korte doorlooptijd, het grote aantal betrokken disciplines, de nauwkeurige afstemming op het primaire proces van het hotel en het streven naar een zeer hoog kwaliteitsniveau waren kenmerkend voor deze verbouwingen.