.
.

Ik wil geen project, ik wil het effect.

Dit was een van de tegeltjeswijsheden die we tijdens de laatste Dev_ academy hebben besproken. Dit keer met een gastdocent, Timme Hendriksen van Value FM. Ook een graag geziene gast op ons jaarlijkse Bring Your Good Friend Event. Van hem hebben we de basis van value management en engineering geleerd. In dit gastcollege was een belangrijke vraag: ‘ben ik bezig met de juiste oplossing voor het probleem?’. Met praktijkvoorbeelden die varieerden van de waarde van een zaklamp tot de gebruikerservaring op luchthavens leerden we deze vraag te beantwoorden. Wat is nu precies het probleem dat we aanpakken? Welke andere oplossingen zijn er? En welke waarde heeft elke oplossing voor de eindgebruiker?

In onze projecten betekent dit dat we altijd op zoek zijn naar de werkelijke vraag van de opdrachtgever achter het project. Het gaat dus niet om het project, maar om het effect dat we willen bereiken. En hiermee inzichtelijk maken naar welke onderdelen van de oplossing de investering gaat.

Meer weten? Check dan deze link voor meer uitleg over value engineering. Neem ook contact met ons op (hello@dev-realestate.com) om te horen wat we in jouw project kunnen betekenen.

valuemanagement dev_ academy dev_ real estate