.
.

Kou uit de lucht.

Naast projectmanagement, ontwikkeling, vastgoed- en huisvestingsadvies is Dev_ real estate sinds een tijdje actief is op een vijfde kerngebied: mediation. We nemen u in dit nieuwsbericht graag mee naar de voordelen en de toepassingen van mediation in de bouw- en vastgoedwereld.

De voordelen van mediation?

U kent mediation waarschijnlijk vooral als oplossing bij echtscheidingen. Maar ook in een zakelijke context heeft mediation aansprekende voordelen:

  1. het is sneller, effici├źnter en voordeliger dan een rechtsgang.
  2. het (dreigende) geschil wordt samen aan tafel opgelost, achter gesloten deuren. Dus geen vuile was naar buiten met bijbehorende imagoschade.
  3. de (werk)relatie tussen de betrokken partijen blijft behouden.
  4. doordat partijen samen tot een gemeenschappelijke oplossing komen, en die niet van buitenaf wordt opgelegd door een arbiter, deskundige of rechter, is de oplossing ook nog eens verankerd en daardoor duurzaam.

Toepassingen in de bouw- en vastgoedwereld.

Aan welke toepassingen van mediation u concreet kunt denken?

  • conflicten met of tussen klanten, opdrachtgevers of leveranciers
  • geschillen over grond-, bouw of vastgoed gerelateerde zaken
  • disputen met of tussen overheden maar bijvoorbeeld ook met omwonenden
  • interne conflicten tussen afdelingen, managers of medewerkers

Dev_ real estate heeft ruime ervaring met ingewikkelde onderhandelingen en complexe besluitvormingsprocessen. In een volgend nieuwsbericht gaan we dieper in op de processtappen bij mediation. Behoefte aan meer informatie? Leg contact met onze MfN geregistreerde mediator en partner Jaap Wierema.

Mail jaap.wierema@dev-realestate.com of bel 030-3690539.

Kou uit de lucht. Mediation dev_ real estate