.
.

Next level Museum Arnhem

En niet zomaar een museum. Voor de verbouwing en uitbreiding is heel wat uit de kast getrokken! Eindelijk mogen we genieten van het eindresultaat want Museum Arnhem is vandaag officieel geopend voor publiek. In totaal is er bijna 3 jaar hard gewerkt aan dit historische gebouw bestaande uit twee delen. Het huidige deel, oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 is grondig gerenoveerd en vernieuwd. Zo kwamen er weer prachtige verborgen details tevoorschijn. De originele koepel gaat fungeren als de centrale ontvangst ruimte en huisvest het cafe en de museumwinkel. Boven in de koepel is er ruimte gemaakt voor diverse activiteiten. 

Aan het bestaande deel is een nieuwe unieke vleugel gebouwd. Deze vleugel is ontworpen door Benthem Crouwel Architecten en is mogelijk gemaakt door een bijzondere bruggenbouw techniek. Een speciaal ontwikkelde schuifbaan schoof de nieuwbouw op zijn plek waardoor de vleugel wel 15 meter over een zeer steile helling zweeft. Deze extra ruimte levert vier nieuwe tentoonstellingszalen en twee publieke ruimtes op met een prachtige doorkijk naar en verbinding met de natuur. De vele bijzondere details met ieder zijn betekenis maakt het een onwijs tof project en een uniek bezoek voor bezoekers. De vleugel bestaat bijvoorbeeld uit 82.000 unieke handvervaardigde tegels en in de verbindende beeldentuin zijn bijzondere werken met veel aandacht geselecteerd.

Wij zijn al vanaf de initiatieffase betrokken, waarin we het museum adviseerde in de planvorming en de afstemming met de gemeente en ontwerpteams verzorgde. Tijdens het hele ontwikkel- en bouwproces hebben we voor het museum het overall projectmanagement uitgevoerd waaronder de aannemersselecties, onder strenge bewaking van planning en budget. Het resultaat is adembenemend en we zijn onwijs trots!

We bedanken alle partijen voor de fijne samenwerking: Benthem Crouwel Architecten, Rotsbouw, Museum Arnhem, DGMR ingenieurs, Nelissen ingenieurs, Pietersen Bouwtechniek & Studio Modijefsky.

Fotografie: Jannes Linders

 

Museum Arnhem Dev_ real estate