.
.

Nieuw leven voor het Slotervaart ziekenhuis!

Wat doe je met een enorm leegstaand ziekenhuis met een oppervlakte van 47.000 m2?

Het Slotervaart ziekenhuis is een echte landmark en voor vele Amsterdammers een bekend fenomeen. Onze opdrachtgever Zadelhoff heeft dit voormalig ziekenhuis gekocht met de intentie de maatschappelijke bestemming én het gebouw zelf te behouden. Sinds de afronding van het faillissement zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de renovatie. Daarin spelen we in op de toekomstige zorgvraag en een tekort aan betaalbare buurt- en verpleeghuiszorg. Ook blijft de bestemming daarmee dus behouden. Na renovatie ontstaat hier het nieuwe Centrum Voor Zorg (CVZ) met een verscheidenheid aan functies en huurders.

Op de onderste verdiepingen komen er betaalbare ruimtes voor eerstelijns zorgpartijen, zoals huisartsen. Ook de algemene ruimtes vinden hier hun plek. De bovenste verdiepingen worden ingericht voor verpleegzorg.

Wat het proces zo bijzonder maakt is de focus op het weer toekomstbestendig maken van dit prachtige pand én daarmee het behoud van de maatschappelijke bestemming voor de stad Amsterdam! Dev_ verzorgt het proces- en projectmanagement van de renovatie.

Lees hier meer over het project en onze opdrachtgever: https://vgvisie.nl/wp-content/uploads/2020/11/034-039-WG20-Zadelhoff.pdf