.
.

Hoe werk je voor zowel eigenaar als gebruiker? 

Die vraag beantwoordden we tijdens een gastcollege op de Hogeschool van Rotterdam. De studenten in de minor Real Estate & Facility Management waren daarbij ons publiek. Bart en Martha namen hen mee in ons werk aan de hand van een aantal projecten. We hebben ze bijvoorbeeld meegenomen in het proces rondom de nieuwbouw van ING Cedar. Vanuit het perspectief van de gebruiker. Hoe je de visie van een organisatie vertaald krijgt in het gebouw. Maar ook de Rotterdam Science Tower voor eigenaar Egeria. Waarbij de uitdagingen in de business case verder werden toegelicht.

In the end hebben zowel eigenaar als gebruiker hetzelfde belang, namelijk een goed gebouw maken. Wij werken zowel voor eigenaren als eindgebruikers en kennen de dynamiek en belangen van beide soorten organisaties. In een aantal van onze projecten behartigen we zelfs beide belangen tegelijk. We brengen de belangen samen om integraliteit binnen projecten te waarborgen. En zo een optimaal eindresultaat te behalen voor eigenaar én gebruiker. Want de belangen lijken op het eerste gezicht misschien uit elkaar te liggen, maar niets is minder waar.

Het was leuk om te leren dat dit ook de visie van de minor is, dat ‘het gebruik en de stenen’ niet los van elkaar gezien kunnen worden. Was je erbij en heb je nog vragen? Stel ze hieronder!

Doorzie deverhoudingen Dev_ real estate presentatie Hogeschool Rotterdam minor facility management