.
.

Een feest om hier te mogen werken!

Dat is wat we nu al terugkrijgen van de ING medewerkers, die sinds deze maand het compleet nieuwe kantoor Cedar in gebruik hebben genomen. Deze week is de inhuizing van alle ING medewerkers voltooid. Het nieuwe kantoor is een transparant en licht gebouw. De begane grond is open en uitnodigend. Hiermee geeft het gebouw letterlijk invulling aan het doel van de bank om middenin de maatschappij te staan. Benthem Crouwel Architecten is verantwoordelijk voor het casco ontwerp wat zich kenmerkt door horizontale lijnen, vriendelijk afgeronde hoeken en twee grote atria. Doordat het gebouw ondanks haar omvang van 39.000m² slechts 5 verdiepingen telt, gaat het goed op in haar omgeving. Met het label BREEAM Outstanding is het ook nog een zeer duurzaam gebouw.

Hart van het kantoor vormen de twee grote atria, doorkruist met verbindende platforms. Door de atria en platforms als verblijfgebied te beschouwen en er verschillende functies aan toe te kennen activeren zij het gebouw van binnen uit, de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. De platforms en de rest van het interieur is ontworpen door HofmanDujardin. De kantooromgeving faciliteert agile werkvormen en door de indrukwekkende beplanting, warme kleuren en materialen en het integreren van de ING kunstcollectie is het een feestje om te mogen werken.

Het ING kantoor Cedar en het culinaire paviljoen The Traveller zijn de start van de ontwikkeling van het innovatiedistrict Cumulus Park in Amsterdam Zuidoost. Wij als Dev_ real estate zijn vanaf de initiatieffase betrokken geweest bij dit gave project. Van locatieverwerving, selectie van de ontwikkelaar tot en met de realisatie van de fit out. Trots op het eindresultaat.