.
.

FRESH coach als de verbindende factor.

De laatste fase van je studie is voor de meeste studenten één van de meest spannende momenten van je studententijd. In deze laatste fase sluit je een mooie tijd af en begint er een nieuw tijdperk: werken en dan écht op je eigen benen leren staan.
Het Afrikaans gezegde ‘it takes a village to raise a child’ is een gezegde dat mij altijd is bijgebleven.
In deze fase miste ik (Lieve van der Putten) dan ook iemand die mij kon helpen met deze ‘grote-mensen-keuzes’. Mijn vrienden kennen mijn perspectief maar missen, net zoals ik, de volwassen kijk op het leven en mijn ouders en familieleden kenden het werkveld niet waarin ik terecht wilde komen. Toen ik dus ook de advertentie van FRESH las over het mentorprogramma twijfelde ik geen moment en heb me aangemeld.

Dat was het moment waarop Jaap Wierema mijn pad kruiste. Jaap is een van de oprichters van Dev_ real estate. Ik had Jaap al een keer ontmoet op een bedrijvendag en had het idee dat ik veel van hem kon leren. Hij is namelijk al langer werkzaam in het vastgoed, heeft zelf een bedrijf opgestart, hij kent de vastgoedwereld goed en is daarin actief. Op dat moment zou ik mijn stage gaan starten, waar ik mijn afstudeerproject zou doen en was ik ook druk bezig om mijn eigen bedrijf met twee studievriendinnen op te richten. Ik schreef een motivatiebrief en een paar weken later hadden wij een afspraak.

Ik zal eerlijk toegeven: het begin was ongemakkelijk. Een professional die zijn eigen bedrijf heeft die zomaar één tot twee uur voor jou vrij maakt om je te coachen. Wat ga je überhaupt bespreken met een toch, wildvreemd, persoon. Jaap stelde mij al gelijk op mijn gemak en stelde zich heel open op. Hierdoor ontstond er een heel ontspannen gesprek en stelde hij meteen al goede en kritische vragen die mij over mezelf, mijn studie en mijn bedrijf liet denken.
Al gauw merkte ik dat het heel prettig was dat iemand over je schouder mee keek. Verschillende afwegingen heb ik dan ook met Jaap doorgenomen. Welke afstudeerstage is goed voor mij? Hoe stel ik mij op in mijn bedrijf tegenover anderen? En ook voor mijn netwerk heeft Jaap mij ook geholpen om me te linken met mensen die ik kon interviewen voor mijn afstuderen.

Uiteindelijk zijn we nu bijna anderhalf jaar verder. En hebben we verschillende momenten samen gezeten. Deze momenten dwongen mij om kritisch over mezelf en verschillende situaties na te denken. Hierbij heb ik veel over mezelf en verschillende situaties geleerd. En zeker in een dynamisch jaar van het afsluiten van mijn studie. Jaap is hierbij dan ook altijd de linking pin geweest. Een mentor in de vastgoedwereld is ‘één van de dorpsbewoners die niet iedereen in zijn directe omgeving heeft’. Een rustig, evenwichtig en krachtig persoon, die als coach weet te luisteren en te motiveren. Daarvoor wil ik Jaap bedanken.

Ik kan iedereen die de kans krijgt om mee te doen aan het FRESH mentorprogramma aanraden om eraan mee te doen. Een FRESH mentor, en dan vooral Jaap, is een kans die je moet pakken!

FRESH mentor Dev_ real estate